Wat is VCA?

Als je in Nederland in de bouw aan de slag gaat is het vaak verplicht voor jou als werknemer om een VCA diploma te halen. Met dit diploma laat je zien dat je kennis hebt over veiligheid, gezondheid en milieu in de bouw. Bij Evolon bieden we twee VCA cursussen aan:

B-VCA

Met het diploma Basisveiligheid VCA laat je zien dat je basiskennis hebt over veiligheid, gezondheid en milieu in de bouw. Daarmee maak je jouw werkomgeving veiliger voor jouw collega's en jezelf. Je leert welke specifieke veiligheidseisen en voorschriften in acht dienen te worden genomen bij uitvoering van werkzaamheden. Aan het eind van de cursus doe je examen en weet je direct of je geslaagd bent. 

Dit diploma is 10 jaar geldig. De cursus duurt 1 dag: we starten om 8:30 en zijn rond 16:00 klaar. 

VOL-VCA

Werk je in de bouw en heb je een leidiggevende functie? Dan heb je het diploma Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden nodig. Met dit diploma laat je zien dat je basiskennis hebt over veiligheid, gezondheid en milieu in de bouw en dat je die kennis kunt toepassen. Daarmee maak je jouw werkomgeving veiliger voor jouw collega's en jezelf. Je leert de wet- en regelgeving, leert gevaarlijke situaties en handelingen herkennen én hoe je ze kunt voorkomen. 

Dit diploma is 10 jaar geldig.

Aanmelden

Wil je je aanmelden voor een VCA cursus bij Evolon? Dat kan in ons Opleidingsportaal. 

Meld je aan via het opleidingsportaal!

VCA Proefexamens

Als je je voor de VCA cursus hebt aangemeld, bieden we je de mogelijkheid om een aantal proefexamens te maken. Zo kun je je goed voorbereiden op het examen. Je ontvangt van ons een inlogcode waarmee je toegang krijgt tot de proefexamens.
Naar de proefexamens
VCA Proefexamens

Uitslagen en geldigheid

Als je het VCA-examen of SOG-examen via PBNA hebt afgelegd, kun je hier de uitslag van je VCA en SOG examen opvragen. Deze uitslag is vaak al de 1e werkdag na het examen beschikbaar. Als je het examen 's avonds gemaakt hebt, kan het wat langer duren maar het staat er altijd binnen 3 werkdagen op. De uitslag van het VCA examen is hier op te vragen. Vul hier jouw achternaam en geboortedatum in en je ziet de uitslag van jouw examen direct!

Wil je weten of jouw VCA diploma nog geldig is? Raadpleeg dan het diploma register van de Stichting Samenwerken Voor Veiligheid (SSVV). Klik hier om direct naar het diploma register te gaan.